Catastroika / Катастройка (2012)

## IMDB: Линк към IMDB

Линк към официалния сайт

## Времетраене: 87 минути

## Държава: Гърция

## Година : 2012

## Език: Гръцки, Английски и др.

## Субтитри: ДА

## Резюме:

Документалният филм разкрива предстоящите резултатите от текущата продажба на гръцките публични активи, за да се изправи пред огромен държавен дълг. Що се отнася до примера на Лондон, Париж, Берлин, Москва и Рим,  Catastroika прогнозира какво ще се случи, ако моделите, наложени в тези страни, се внесат в страната по силата на международното финансово опекунство.

Славой Жижек, Наоми Клайн, Луис Сепулведа, Кен Лоуч и Грег Паласт говорят за строги мерки срещу гръцкото правителство, както и атака срещу демокрацията в Европа, след общото разпространение на финансовата криза. Учени и специалисти като Дани Родрик, Калиникос Алекс, Бен Фини, Костас Дозинас, Дийн Бейкър и Адития Чакраборти, разкриват неизвестни аспекти на програмите за приватизация в Гърция и чужбина.

Точно като Debtocracy, CATASTROIKA е съ-произведен от обществеността, която допринася както финансово, така и с идеи за създаването му.

Журналистите на Арис Кадзистефано и Катерина Китиди, са отговорни за сценария и режисурата на този документален филм, докато Леонидас Ватикиотис организира неговата научна редакция. Infowar Productions и Танос Тсантас, отговарят за производството на филма.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.