Хотел „Централ“ (1983)

Една жена заплетена в лицемерните нрави и фалшивия морал на обществото, в което живее…

Един далечен поглед към `34 година, когато идеалите са се сменяли бързо, а човекът е бил само част от целият този хаос. Натрупване на начален капитал, бягство от корените, интернирани мечти и неморални копнежи. Няма добро и зло всичко се е сляло в едно, ценностите са мит, а блясъкът е измамен.
Тинка (Ирен Кривошиева) е интернирана от София за да попадне в хотел Централ и от там бавно да тръгне по пътя на себеунищожението си: „Човек не усеща как потъва“ Но дали може някой да изнасили душата ти?!
Лабиринти от падения и низости, безброй любови и жълти банкноти без смисъл и вече без душа. Крехкото създание се е превърнало в част от тинята и мълчи. Ограбеният свят на една детска душа, погълнат от живота и грозотата в него.
Когато човек е затънал толкова, че над него вече няма небе, а само неща за които никога не иска да си спомня е трудно да повярва най-вече на доброто. А то бързо изчезва! И във всичката тази мръсотия и подлост – човешкото, наивното, мечтателство в нея е все още живо. Бягството и се крие в една кутия пълна със снимки и картички на красиви жени, щастливи хора, далечни места. Тя живее в един нереален, но прекрасен свят който дори отчаянието не може да й отнеме.
Драмата на един млад живот, на едно продадено усещане, хиляди лъжи. А когато и жената от снимките се окаже също толко кална и продажна,остатъкът от стъкленият ти свят рухва и парчетата болят.
Сами избираме кога да се удавим в нищетата, сивотата,в нищото, в тинята. А когато животът не ти даде шанс да избереш,изборът е безсмислен!

„Хотел «Централ»“ е български игрален филм (драма) от 1983 година, по сценарий и режисура на Веселин Бранев. Оператор е Яцек Тодоров. Създаден е по мотиви от разкази на Константин Константинов. Музиката във филма е композирана от Божидар Петков.

Роли във филма изпълняват актьорите: Ирен Кривошиева — Тинка Живко Гарванов — Аптекарят Йончев Валентин Гаджоков — Стефо Боряна Пунчева — Ленчето Антон Радичев — Ставри Стоян Стоев — Беньо Константин Димчев — Доспевски Рената Дралчева — Актрисата Борис Луканов Георги Русев Йордан Спиров Емил Марков Стоян Стойчев Рената Киселичка Николай Георгиев Димитър Ангелов Иван Янчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.