Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Онлайн филми и сериали | March 24, 2017

Scroll to top

Горе

Хан Аспарух (1981) - Първа Серия - Онлайн филми и сериали

 

Натисни за голям размер

Държава: България

Година: 1981

Режисьор: Людмил Стайков

Сценарист: Вера Мутафчиева

В ролите: Стойко Пеев, Антоний Генов, Васил Михайлов, Ваня Цветкова, Стефан Гецов, Георги Черкелов, Йосиф Сърчаджиев, Мари Сюр, Лора Кремен, Джоко Росич, Велко Кънев и др.

Езици: Български

Рецензии:

Първа част от филмовата трилогия за събитията преди създаването на българската държава в средата на 7 век. Волжска България се огъва под набезите на хазарите. Следвайки Завете на своя баща, синовете на хан Кубрат търсят нова родина за своите племена. Най-младият от тях – Аспарух, странства 20 години, за да търси „земя завинаги“ за своя народ и достига до устието на река Дунав. Филмовият разказ се води от пленения византийски хронист Велизарий, койо следва Аспарух в неговия поход. Византиецът става свидетел на героични усилия на българите да извояват земята на юг от Дунав и да създадат своя нова държава.

Награда за режисура, награда за операторска работа, награда за мъжка роля на Васил Михайлов, награда за музикално оформление на Людмила Махалнишка на Съюза на българските филмови дейци 1981г., голямата награда „Златна роза“, наградана публиката на Фестивала на българския игрален филм Варна 1982г., Димитровска награда 1983г.

Никой от показваните файлове не се хоства на този сървър. Линковете се предоставят единствено от потребителите на сайта. Администраторът на този сайт не носи отговорност за съдържанието на публикуваните съобщения или за каквито и да било други действия, извършвани от потребителите. Нямате право да използвате този сайт, за да сваляте или разпространявате материали, ако нямате права да извършвате това. Вие носите отговорност за придържане към тези условия.Екипът на сайта си запазва правото да изтрива от каталога си информация без отстъпени авторски или сродни на тях права, съгласно Закона за авторското право и сродните му права.