Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Онлайн филми и сериали | March 24, 2017

Scroll to top

Горе

Хан Аспарух (1981) - Втора Серия - Онлайн филми и сериали

 

 Хан Аспарух II серия – Преселението – Филмът в енциклопедия IMDB ,

Натисни за голям размер

Държава: България

Година: 1981

Режисьор: Людмил Стайков

Сценарист: Вера Мутафчиева

В ролите: Стойко Пеев, Антоний Генов, Васил Михайлов, Ваня Цветкова, Стефан Гецов, Георги Черкелов, Йосив Сърчаджиев, Мари Сюр, Лора Кремен, Джоко Росич, Велко Кънев и др.

Езици: Български

Рецензии:

Втората част на големия исторически епос – „Преселението“ – разказва за дългия път на прабългарите към земите на днешна България. Тук младият хан Аспарух полага основите на новата държава. Авторите се придържат към установените исторически версии за това събитие. Филмът разчита както на ефектните масовки, така и на убедително поднесените психологически характеристики на основните герои. Образът на хан Аспарух е естествен център на разказа, в който множествотовторостепенни лица пресъздават обкръжението на хана. Романтично извисен, Аспарух е показан като способен народен водач, последователно реализиращ държавническите си идеи.

Награда за режисура, награда за операторска работа, награда за мъжка роля на Васил Михайлов, награда за музикално оформление на Людмила Махалнишка на Съюза на българските филмови дейци 1981г., голямата награда „Златна роза“, наградата на публиката на Фестивала на българския игрален филм Варна 1982г., Димитровска награда 1983г.

Никой от показваните файлове не се хоства на този сървър. Линковете се предоставят единствено от потребителите на сайта. Администраторът на този сайт не носи отговорност за съдържанието на публикуваните съобщения или за каквито и да било други действия, извършвани от потребителите. Нямате право да използвате този сайт, за да сваляте или разпространявате материали, ако нямате права да извършвате това. Вие носите отговорност за придържане към тези условия.Екипът на сайта си запазва правото да изтрива от каталога си информация без отстъпени авторски или сродни на тях права, съгласно Закона за авторското право и сродните му права.