Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Онлайн филми и сериали | March 24, 2017

Scroll to top

Горе

Борис I (1984) Част 1: ПОКРЪСТВАНЕТО 1/2 - Онлайн филми и сериали

Първа част: ПОКРЪСТВАНЕТО
Втора част: СЛОВО ЗА БУКВИТЕ
Сценарист: Анжел Вагенщайн
Режисьор: Борислав Шаралиев
Оператор: Венец Димитров

В ролите: Стефан Данаилов, Борис Луканов, Анета Петровска, Антоний Генов, Венцислав Кисьов, Коста Цонев, Пламен Дончев, Петър Петров, Иван Иванов, Янина Кашева, Ириней Константинов, Кирил Варийски

Анотация: Втората половина на 9-ти век. Младият хан на българите Борис осъществява сливането на двете племена – българи и славяни, в единна държава. Той разбира, че това което ще заздрави държавата му е религията. Така се извършва знаменателното събитие – покръстването. Княз Борис I достига и до друго прозрение – на държавата е необходим единен език и писменост. Той приема учениците на Кирил и Методий, създавайки Охридската и Преславската книжовни школи.

Никой от показваните файлове не се хоства на този сървър. Линковете се предоставят единствено от потребителите на сайта. Администраторът на този сайт не носи отговорност за съдържанието на публикуваните съобщения или за каквито и да било други действия, извършвани от потребителите. Нямате право да използвате този сайт, за да сваляте или разпространявате материали, ако нямате права да извършвате това. Вие носите отговорност за придържане към тези условия.Екипът на сайта си запазва правото да изтрива от каталога си информация без отстъпени авторски или сродни на тях права, съгласно Закона за авторското право и сродните му права.