Щурец В Ухото (1976)

„Щурец в ухото“ е български игрален филм (комедия) от 1976 година на режисьора Георги Стоянов, по сценарий на Никола Русев. Оператор е Ивайло Тренчев. Музиката във филма е композирана от Кирил Дончев.

Роли във филма изпълняват актьорите: * Стефан Мавродиев — Пешо * Павел Поппандов — Евтим * Ицхак Финци — Гошо * Татяна Лолова — Властната * Елена Райнова — Тони * Петър Слабаков — Черният * Евстати Стратев — Братът на Евтим * Антон Радичев * Стоян Гъдев * Сотир Майноловски

Евтим и Пешо решават да напуснат родното си село и да отидат да живеят в големия град. Със себе си носят не само огромно количество багаж, но и угризения. Евтим, защото се е разделил с брат си след драматичен скандал за няколко талпи, а Пешо – защото е изоставил родителите си, без да им се обади. Застанали на пътя сред камара от вещи, те представляват колоритна гледка за подминаващите ги коли. Но двамата приятели имат възможност да се срещнат очи в очи с многообразието на живота. Виждат щедра отзивчивост и всеотдайност, но и дребна подлост и егоизъм; виждат вълнуващата чистота на голямата любов и отблъскващото двуличие. Тези срещи по свой начин са съдбоносни за момчетата. И когато най-накрая натоварват багажа на един камион, идва прозрението, че човек не може да избяга от себе си! Пешо решава да остане, а след няколко километра Евтим започва да изхвърля багажа и най-накрая скача и той. Когато се срещат на мястото откъдето са тръгнали, те си казват всичко, което са таили в душите си. Накрая Пешо спира един камион, двамата се качват. Градът ги посреща с милионите си мигащи, но безразлични светлини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.