Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Онлайн филми и сериали | March 24, 2017

Scroll to top

Горе

Татул (1972) по Георги Караславов - Онлайн филми и сериали

По романа на Георги Караславов

Сценарист: Слав Г. Караславов
Режисьор: Атанас Трайков
Оператор: Крум Крумов
Музика: Васил Казанджиев

В ролите: Елена Стефанова, Меглена Караламбова, Иван Налбантов, Антон Горчев, Георги Георгиев-Гец, Кунка Баева, Антон Карастоянов, Стефан Великов и др.

Анотация: Българско село от 30-те години на миналия век. От гробището се връщат хора. Сред тях е Мариола – майката на починалия Минчо, неговата млада вдовица Тошка и брат му Иван. Още на другия ден се разгарят частнособственически страсти. По закон Тошка има право на част от земята, но в душата на свекървата пламва ненавист към снахата и тя решава да я премахне. Използвайки една настинка на Тошка, Мариола й приготвя чай от татул. Тошка умира. Скоро след това Мариола с ужас разбира, че убийството не е било изход. Синът й Иван и внучето Петьо заминават за града, а земята ще попадне в ръцете на чужди хора.

Никой от показваните файлове не се хоства на този сървър. Линковете се предоставят единствено от потребителите на сайта. Администраторът на този сайт не носи отговорност за съдържанието на публикуваните съобщения или за каквито и да било други действия, извършвани от потребителите. Нямате право да използвате този сайт, за да сваляте или разпространявате материали, ако нямате права да извършвате това. Вие носите отговорност за придържане към тези условия.Екипът на сайта си запазва правото да изтрива от каталога си информация без отстъпени авторски или сродни на тях права, съгласно Закона за авторското право и сродните му права.