Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Онлайн филми и сериали | March 30, 2017

Scroll to top

Горе

Последно Лято (1973) по Йордан Радичков - Онлайн филми и сериали

Награда за най-добър чуждестранен филм, Атланта, 1974 * Златен медал за мъжка роля на Григор Вачков, Сан Ремо, 1974 * Специална награда на журито на МКФ на младото кино, Тулон, Франция, 1975 * Сертификат за класиране сред най-добрите филми, Лос Анджелис, 1975

„Последно лято“ е български игрален филм (драма) от 1974 година на режисьора Христо Христов, по сценарий на Панайот Жанев. Оператор е Цветан Чобански. Създаден е по новелата „Последно лято“ на Йордан Радичков. Музиката във филма е композирана от Красимир Кюркчийски.

Роли във филма изпълняват актьорите: * Григор Вачков — Иван Ефрейторов * Димитър Икономов — Динко * Богдан Спасов — Дядото * Веско Зехирев — Вуйчото * Лили Методиева — Майката * Даниела Данаилова — Каракачанката * Любен Бояджиев — Генералът * Юли Тошев — Майорът * Петър Горанов — Партизанинът * Димитър Миланов — Дяволът

Край неотдавна завирена долина се белее паянтовата, но гордо белосана къща на Иван Ефрейторов. На дъното на язовира е останало неговото село. Жителите му са се изселили в града. Ефрейторов единствен е останал заедно с баща си и сина си Динко. Когато умира, жена му го е заклела да не остави детето недоучено в тези пущинаци. Шуреят решава да вземе Динко при себе си в града и да го прати на училище. Ефрейторов се противопоставя. Постепенно си отиват и кучето, и телето, и синята птица, и Динко, който се носи към града окрилен от младежката си любознателност. Ефрейторов се завръща от преследването на сина си замислен. Сяда край езерото и изтрива една сълза, като навярно за първи път помисля, че това е последното му лято в този пустинен край.

Никой от показваните файлове не се хоства на този сървър. Линковете се предоставят единствено от потребителите на сайта. Администраторът на този сайт не носи отговорност за съдържанието на публикуваните съобщения или за каквито и да било други действия, извършвани от потребителите. Нямате право да използвате този сайт, за да сваляте или разпространявате материали, ако нямате права да извършвате това. Вие носите отговорност за придържане към тези условия.Екипът на сайта си запазва правото да изтрива от каталога си информация без отстъпени авторски или сродни на тях права, съгласно Закона за авторското право и сродните му права.