Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Онлайн филми и сериали | March 24, 2017

Scroll to top

Горе

Мъжки Времена (1977) по Николай Хайтов - Онлайн филми и сериали

* Награда за операторска работа на Радослав Спасов от Съюза на българските филмови дейци, 1977; * Голяма награда „Златен козирог“ на актрисата Мариана Димитрова от Международния филмов фестивал в Техеран, 1977; * Награда за мъжка роля на Григор Вачков и награда за женска роля на Мариана Димитрова от Фестивала на българския игрален филм — Варна, 1978; * Награда за един от трите най-добри филми, Антверпен, 1978.

„Мъжки времена“ е български игрален филм (драма) от 1977 година на режисьора Едуард Захариев, по сценарий на Николай Хайтов. Оператор е Радослав Спасов. Създаден е по разказите „Мъжки времена“ и „Сватба“ на Николай Хайтов. Музиката във филма е композирана от Кирил Дончев. Художник на постановката е Ангел Ахрянов.

В миналото, когато се развива действието на филма, краденето на моми е занаят, обичай и не се наказва от закона. Елица – млада, красива, трудолюбива и свободолюбива девойка бива открадната от Банко и неговите съдружници. Тя прави няколко неуспешни опита да избяга, но след като не успява, се моли на Банко поне той да я вземе за жена, а да не я дава на невзрачния младоженец, за когото я е откраднал. Банко обаче държи на мъжката си дума. По-късно обаче той разбира, че се е влюбил в нея и в края на филма бива убит, отстоявайки правото си да е с нея.

Роли във филма изпълняват актьорите: * Мариана Димитрова — Елица * Григор Вачков — Банко * Велко Кънев — Велко * Павел Поппандов — Динко * Никола Тодев — Кара Кольо * Теофил Баделов — Гельо * Траян Янков — Илчо * Георги Димитров — Петко

Никой от показваните файлове не се хоства на този сървър. Линковете се предоставят единствено от потребителите на сайта. Администраторът на този сайт не носи отговорност за съдържанието на публикуваните съобщения или за каквито и да било други действия, извършвани от потребителите. Нямате право да използвате този сайт, за да сваляте или разпространявате материали, ако нямате права да извършвате това. Вие носите отговорност за придържане към тези условия.Екипът на сайта си запазва правото да изтрива от каталога си информация без отстъпени авторски или сродни на тях права, съгласно Закона за авторското право и сродните му права.