Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Онлайн филми и сериали | March 24, 2017

Scroll to top

Горе

Черните Ангели (1970) - Онлайн филми и сериали

„Черните ангели“ е български игрален филм (драма) от 1970 година, по сценарий и режисура на Въло Радев. Оператор е Атанас Тасев. Създаден е по книгата „В името на народа“ на Митка Гръбчева. Музиката във филма е композирана от Симеон Пиронков.

Роли във филма изпълняват актьорите: Стефан Данаилов — Пантер, Доротея Тончева — Катина, Виолета Гиндева — Искра, Йосиф Сърчаджиев — Андро, Добринка Станкова — Рачето, Марин Младенов — Графа, Андрей Чапразов — Генерал Лазаров, Светозар Неделчев — Прокурорът, Славчо Митев — Генерал вон Таден, Георги Русев, Вълчо Камарашев

Филмът е свободна адаптация за дейността на бойната група със специално предназначение на Славчо Радомирски, която през февруари-май 1943г. извършва серия от терористични акции по поръчение на ЦК на БКП и Москва. Убити са ген. Хр.Луков, депутатът Сотир Янев, полк. Атанас Пантев. Полицията се справя с градския тероризъм на БКП. 7 от 14-те убийци са заловени и загиват. Останалите доживяват преврата на 9.09.1944 г. Филмът пресъздава тези събития. Заедно с реалните факти има и доста измислени, като убийство на германски офицер, каквото не е имало въобще или атака на сградата на Съдебата палата за убийство на дейстащ прокурор.

Никой от показваните файлове не се хоства на този сървър. Линковете се предоставят единствено от потребителите на сайта. Администраторът на този сайт не носи отговорност за съдържанието на публикуваните съобщения или за каквито и да било други действия, извършвани от потребителите. Нямате право да използвате този сайт, за да сваляте или разпространявате материали, ако нямате права да извършвате това. Вие носите отговорност за придържане към тези условия.Екипът на сайта си запазва правото да изтрива от каталога си информация без отстъпени авторски или сродни на тях права, съгласно Закона за авторското право и сродните му права.