Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Онлайн филми и сериали | March 24, 2017

Scroll to top

Горе

Тютюн (1961) по Димитър Димов - Онлайн филми и сериали

„Тютюн“ е български игрален филм (драма) от 1961 година, по сценарий и режисура на Никола Корабов. Оператор е Въло Радев. Създаден е по едноименния роман на Димитър Димов. Музиката във филма е композирана от Константин Казанджиев. Филмът е включен в програмата на фестивала в Кан през 1963 година.

Филмът е житейска драма, наситена с романтика, алчност, политически интриги и копнеж по изчезналото щастие.

Борис, Павел и Стефан са синовете на беден учител по латински в провинцията. Борис е амбициозен, жаден за власт, пари и могъщество, докато по-младите му братя са комунисти, отдадени на делото и партията. Борис се влюбва в красивата Ирина, а Павел – в нейната приятелка Лила, която също членува в партията. Бащата на Ирина е началник на жандармерията в града. Тя отива да учи медицина в София, а Борис се жени за Мария, дъщерята на собственика на „Никотиана“, тютюневата фабрика. След като бащата на Мария умира, Борис наследява фабриката и става богат. Но здравословното състояние на жена му постепенно се влошава, тя е психично болна и не може да разпознава хората около себе си. Ирина и Борис стават любовници, а след смъртта на Мария сключват брак. Малко преди това бащата на Ирина е убит по време на стачка в завода.

Борис прави сделки с немците, София е бомбардирана от съюзниците, а Ирина все повече осъзнава истинската му същност. Борис пие все повече и повече, разболява се и умира. Филмът завършва с посрещането на партизаните и изводът, че човешката душа е вечно търсеща щастието и любовта.

Роли във филма изпълняват актьорите: * Невена Коканова — Ирина * Йордан Матев — Борис Морев * Мирослава Стоянова — Лила * Иван Касабов — Павел Морев * Никола Попов — Шишко * Стефан Пейчев — Костов * Петър Слабаков — Динко * Луна Давидова — Варвара * Волфганг Лангхоф — Вон Гейр * Георги Стаматов — Татко Пиер * Иван Димов — Барутчиев * Магда Колчакова — Спасуна * Цветана Островска * Стефан Петров * Георги Калоянчев * Григор Вачков * Генчо Димитров * Никола Дадов * Константин Димчев

Никой от показваните файлове не се хоства на този сървър. Линковете се предоставят единствено от потребителите на сайта. Администраторът на този сайт не носи отговорност за съдържанието на публикуваните съобщения или за каквито и да било други действия, извършвани от потребителите. Нямате право да използвате този сайт, за да сваляте или разпространявате материали, ако нямате права да извършвате това. Вие носите отговорност за придържане към тези условия.Екипът на сайта си запазва правото да изтрива от каталога си информация без отстъпени авторски или сродни на тях права, съгласно Закона за авторското право и сродните му права.