Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Онлайн филми и сериали | March 24, 2017

Scroll to top

Горе

Капитан Петко войвода - Онлайн филми и сериали

Капитан Петко Войвода-ОТМЪЩЕНИЕТО

Капитан Петко Войвода-ХАЙДУШКИ ДАНЪК

Капитан Петко Войвода-ХАЙДУТИН

Капитан Петко Войвода-КАПАНЪТ

Капитан Петко Войвода-БЯГСТВОТО

Петко Киряков Калоянов (Петко Каракирков), по-известен като Капитан Петко войвода, е български хайдутин и революционер, посветил живота си на освобождението на българските тракийски земи и обединението им с България, борил се за свободата на потиснатите в България и Гърция.

По историческия роман на Николай Хайтов.

Сценарист Николай Хайтов

Режисьор Неделчо Чернев

Оператор Димо Коларов

Музика: Петър Ступел, Атанас Бояджиев

В ролите: Васил Михайлов, Пламен Дончев, Стоян Гъдев, Продан Нончев, Димитър Йорданов, Дичо Дичев, Бистра Марчева, Никола Чиприянов, Евангелия Тупарова, Светозар Неделчев, Милко Минчев, Аспарух Николов, Васил Банов, Георги Фратев, Меглена Димитрова и др.

ПЪРВА СЕРИЯ

Хайдутин – Отмъщението

Източните Родопи, 1861година. В малкия планински град Дуганхисар, Ференска околия живее многолюдното семейство на Кирко Каракиров. Животът на българите тук е много тежък – ангария, големи данъци, често безпричинен тормоз от страна на турците. Затова и осемте деца на Кирко се трудят заедно с родителите си по нивите и овчарските къшли. Сред тях е и 17-годишният Петко. Промяната в живота на иначе кроткия Петко настъпва изневиделица. По-големият му брат Матьо, аргатин-овчар у чифликчията Мехмед Кеседжи в турското село Бахши бей и братовчед му Вълчо, са убити от бея. Това завинаги изтръгва Петко от мирния живот. Той събира вярна дружина от хора, лично засегнати от бея и с тях подготвя отмъщението. След убийството на Кеседжи бащата на Петко е закаран в затвора във Фере. От планината Петко изпраща писмо до каймакама на санджака, в което го заплашва, че ако не освободи баща му, ще го сполети съдбата на Мехмед бей. В замяна младият хайдутин обещава да разпусне дружината си. Кирко се прибира у дома. На път за вкъщи Петко се натъква на засада, измъква се с хитрост и напуска родния си край.

Slavi Trifonov – Petko lio Kapitane Петко Льо Капитане

 

Никой от показваните файлове не се хоства на този сървър. Линковете се предоставят единствено от потребителите на сайта. Администраторът на този сайт не носи отговорност за съдържанието на публикуваните съобщения или за каквито и да било други действия, извършвани от потребителите. Нямате право да използвате този сайт, за да сваляте или разпространявате материали, ако нямате права да извършвате това. Вие носите отговорност за придържане към тези условия.Екипът на сайта си запазва правото да изтрива от каталога си информация без отстъпени авторски или сродни на тях права, съгласно Закона за авторското право и сродните му права.