Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Онлайн филми и сериали | March 24, 2017

Scroll to top

Горе

Няма коментари

Последният лов - последните месеци на комунизма у нас - Онлайн филми и сериали

## Описание

Двайсет и две години след като България пое по пътя на демокрацията, този четвъртък, 10 ноември,  от 20 ч. bTV ще излъчи документалния филм на Тодор Пройчев „Последният лов”. Лентата е продуцирана от емблематичната разследваща журналистка Радостина Константинова, която България загуби преди малко повече от година. Режисьор на филма е Огнян Ангелов.

Тринайсет месеца преди 10 ноември 1989 г. комунистическият диктатор Тодор Живков прави сензационно предложение на баварския премиер Франц-Йозеф Щраус. На тайните разговори между двамата в края на септември 1988-а Живков предлага да напусне Варшавския договор, а България да поеме по пътя на Европейската икономическа общност – бъдещия Европейски съюз. Сондажите са водени в ловната резиденция във Воден, когато Щраус пристига за поредната си ловджийска авантюра у нас. Авантюра, която ще се окаже и последният му лов в живота, а за Живков – последният му голям политически лов при опита отново да запази едноличния си контрол върху властта.

Филмът „Последният лов“ разкрива всички подробности от тайните сондажи на комунистическия диктатор. Историята е разказ за приятелството на двама европейски консерватори и за пътя, който намират един към друг от двата противоположни полюса на политическия спектър във времената на Студената война. Единият е крайноляв комунистически диктатор, а другият – водач на най-консервативната част от западногерманската десница.

Историята е разказана през погледа и с участието на близкия сътрудник на премиера Щраус – Фридрих-Вилхелм Ротенпилер, който е свидетел на тайните разговори във Воден. Интервюирани са още внучката на Тодор Живков – Евгения, както и двама от близките му сътрудници – политическия му съветник Костадин Чакъров и дългогодишния му преводач от немски език Тошко Тошков. Ролята на безпристрастния наблюдател е поверена на историка от Софийския университет „Свети Климент Охридски“ доц. Искра Баева.

Във филма са използвани архивни кадри и изказвания на Тодор Живков, Франц-Йозеф Щраус, Михаил Горбачов, Хелмут Кол, както и Хари Труман, Дуайт Айзенхауер и Роналд Рейгън и други.Остави коментар


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Никой от показваните файлове не се хоства на този сървър. Линковете се предоставят единствено от потребителите на сайта. Администраторът на този сайт не носи отговорност за съдържанието на публикуваните съобщения или за каквито и да било други действия, извършвани от потребителите. Нямате право да използвате този сайт, за да сваляте или разпространявате материали, ако нямате права да извършвате това. Вие носите отговорност за придържане към тези условия.Екипът на сайта си запазва правото да изтрива от каталога си информация без отстъпени авторски или сродни на тях права, съгласно Закона за авторското право и сродните му права.